Monday, August 7, 2017

4:10 PM
ជា​ធម្មតា​ ​សឹង​តែ​គ្រប់​សារធាតុ​នានា​តែង​រលាយ​ចូល​ទឹក​ដូច​ជា​អំបិល​ ​ស្ករ​ជា​ដើម​ ​ខណៈ​ប្រេង​ត្រូវ​គេ​រក​ឃើញ​ថា​មិន​រលាយ​ចូល​ទឹក​ ​ទោះ​ជា​កូរ​ ​ឬ​ដុត​កម្ដៅ​ក៏​មិន​ចូល​គ្នា​ដែរ។



មូលហេតុ​នោះ​ ​គឺ​ដោយ​សារ​កត្តា​ធម្មជាតិ​ ​ដែល​ម៉ូលេគុល​របស់​ទឹក​ផ្សំ​ពី​អាតូម​សារធាតុ​អ៊ីដ្រូហ្សែន​ ​និង​អាតូម​អុកស៊ីហ្សែន​ដែល​មាន​ទំហំ​តូច​ ​ហើយ​ច្រើន​ជាប់ៗ​គ្នា​ជាង​ម៉ូលេគុល​របស់​ប្រេង​ដែល​មាន​ទំហំ​ធំ​ ​ហើយ​ចំនួន​តិច​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ប្រេង​តែង​អណ្ដែត​នៅ​ខាង​លើ៕





ប្រភព៖ Sabay



0 comments:

Post a Comment